Які нові правила призначення субсидій потрібно знати, щоб заощадити

0
11

ПФУ надав детальні роз’яснення щодо умов призначення житлових субсидій, акцентуючи увагу на тому, що субсидії надаються виключно на послуги, підтверджені постачальниками. Це повідомлення є важливим для громадян, які збираються отримати фінансову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє КавПоліт, посилаючись на Телеграм пенсійного фонду.

Подання заяви на субсидію вимагає від громадян зазначення переліку послуг, для яких потрібна допомога. Послуги, які не включені в заяву, не будуть враховані при призначенні субсидії.

Для учасників експериментального проєкту, згідно з постановою Уряду від 13 червня 2023 року № 601, передбачено спрощену процедуру. В цьому випадку органи Пенсійного фонду самостійно аналізують перелік житлово-комунальних послуг на основі інформації від постачальників.

Також варто звернути увагу, що для максимально точного розрахунку сімейного бюджету доречно звернути увагу на калькулятор відсотків.

Незалежно від способу подання заяви, субсидія призначається лише на ті послуги, які підтверджені управителями або виконавцями комунальних послуг, підкреслюють у Пенсійному фонді.

Перелік послуг, на які може бути надана житлова субсидія, включає:

  • Комунальні послуги
  • Житлові послуги
  • Абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг
  • Придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива

Ці роз’яснення є критично важливими для всіх, хто планує звертатися за житловими субсидіями, оскільки вони допомагають уникнути непорозумінь і забезпечують отримання необхідної підтримки для оплати житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, украинцы массово распродают землю: побиты рекорды торговли.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь